CCC-artiest

IN 2016 LANCEERDE het Dutch Harp Festival en de Dutch Harp Competition het CCC ontwikkelingsprogramma, waarbij CCC staat voor ‘care’, ‘coaching’ en ‘career’. De artiestieke carrière van de winnaar van de Dutch Harp Competition wordt hiermee ondersteund.

Emmanuel Padilla Holguín, uit Mexico, is de huidige CCC-artiest.

Over Emmanuel

De Mexicaanse harpist Emmanuel Padilla Holguín is onlangs de eerste Latijns-Amerikaanse harpist geworden, die een internationaal harpconcours gewonnen heeft. In 2016 won hij zowel de eerste prijs als de publieksprijs bij de Dutch Harp Competition. In 2015 won hij de eerste prijs bij de IV Mexican Harp Competition.

Door zijn winst bij de Latin American Music Recording Competition in 2015 (georganiseerd door de universiteit van Indiana) kon hij zijn eerste cd opnemen, getiteld ‘Three centuries of Mexican harp music’ met originele harpmuziek, geschreven voor Mexicaanse componisten. Deze cd is in zowel Mexico als de Verenigde Staten uitgebracht. Padilla Holguíns tweede cd (mede mogelijk gemaakt door een beurs van het Mexiaanse nationale fonds voor de kunsten) zal alle werken bevatten van de Mexicaan Mario Ruiz Armengol, een van de productiefste componisten van muziek voor pedaalharp in Latijns Amerika.

Emmanuel Padilla Holguín heeft zeer veel opgetreden als solist en bij diverse orkesten in meer dan 50 steden in Mexico, de Verenigde Staten, Spanje, Nederland, Noorwegen, Kroatië, Brazilië, de Dominicaanse Republiek, Jamaica en China.

Padilla Holguín heeft zijn bachelordiploma behaald aan de universiteit van Indiana en zal in augustus 2017 beginnen aan een masteropleiding aan de Noorse Muziekacademie in Oslo, Noorwegen.

Het avontuur

Voor iedere winnaar van de Dutch Harp Competition wordt het CCC-programma op maat gemaakt. Voor Emmanuel helpt het hem zijn muzikale mogelijkheden uit te breiden en te verbreden, door studies van zowel verschillende Latijns-Amerikaanse muziekgenres als muziek uit de barok en improvisatie. Zijn programma is als volgt:

  • Intensieve cursus Afro-Cubaanse muziek bij Roberto Fonseca en Harold Lopéz Nussa in Cuba
  • Intensieve cursus bij Julián Peralta in Argentinië voor tango-uitvoeringen
  • Intensieve cursus bij Andrew Lawrence-King in het Verenigd Koninkrijk voor barokuitvoeringen
  • Optredens in Nederland

Volg hier de avonturen van Emmanuel en hoor en zie het eindresultaat van zijn muzikale ontdekkingstocht bij de jubileumeditie van het Dutch Harp Festival in 2018!