Familie programma
Op zondag 8 mei (Moederdag!) hebben we een speciaal familieprogramma voor kinderen vanaf 6 jaar.
Workshops met Emma Rekers en Romy Wymer
Sessie 1: De harp en beweging
10.00 – 10.25 in de Cloud9
Hoe bewegen de snaren van de harp je? En wanneer de snaren in beweging komen, hoe zit dat dan met jouw lichaam? In deze sessie transformeert het geluid van de harp naar dans, beweging en spel! Samen met harpiste Romy Wymer en maker Emma Rekers gaan we op onderzoek. Speel je mee? En heb je de smaak te pakken? Doe de volgende sessie dan vooral ook mee!
Deze sessie is geschikt voor alle kinderen van 6 tot 96 jaar en ouder!
Sessie 2: De harp en jij en wij
10.25 – 11.25 in de Cloud9
Wat kan jij wanneer de harp alleen speelt, de solist is?
Wat doen de snaren en wat kan jij daarbij met jouw stem en lichaam als instrument?
In deze sessie maken we samen een muziekstuk. We zingen, maken ritmes, tekst en harmonie.
Kan de harp ons dan nog volgen? Of volgen wij de harp? Samen met harpiste Romy Wymer en maker Emma Rekers genieten we van het creëren van muziek.
Deze sessie is geschikt voor alle kinderen van 6 tot 96 jaar en ouder!
Familie-concert: het verhaal van de harp
11.30 – 12.15 in de Hertz
Ooit, heel erg lang geleden, was er helemaal geen muziek. Geen één noot klonk. Mensen waren alleen maar bezig met eten. Ontzettend veel eten. En dus moest er gejaagd worden. Door iedereen. Maar één klein jagertje, Fransje, die wilde helemaal niet jagen. Hij kon er ook niks van. Hij schoot altijd naast. Of misschien schoot hij wel altijd expres mis, want hij hield van de dieren. En als hij zijn boog afschoot, dan maakte het zo’n mooi geluid. Dus ging hij steeds meer snaren op zijn boog spannen. En als iedereen aan het jagen was, zat Fransje op z’n rots en plukte hij aan de snaren. Hij maakte muziek. Hij droomde weg en alle dieren uit het bos kwamen naar hem luisteren. In een grote kring lagen ze om hem heen. De jagers konden nergens meer dieren vinden om op te jagen. Die pijl en boog met snaren, dat was de allereerste harp. Zo is het instrument ontstaan.
Samen met de kinderen van het Leerorkest vertelt Remy van Kesteren het verhaal van de harp, begeleid door prachtige muziek. Stichting Leerorkest uit Amsterdam geeft kinderen, die normaal niet de mogelijkheid hebben om dat te kunnen doen, de kans om muzieklessen te volgen en samen muziek te maken tijdens schooluren. In samenwerking met artistiek leider Remy van Kesteren en Dutch Harp Festival ontwierp Joris Beets een nieuwe harp voor de jonge artiesten. Het instrument wordt door de kids tijdens het festival gepresenteerd.
Kinderticket: €10
Bestel het speciale kinderticket voor kinderen tussen vanaf 6 tot 15 jaar om het kinderprogramma op zondag 8 mei bij te wonen. Ouders en begeleiders kopen ook een kinderticket om naar binnen te kunnen met hun kind. Nadat het kinderprogramma is afgelopen, mogen jullie uiteraard blijven om de rest van te festival te ontdekken.